Den Haag ArchiGuides

Den Haag ArchiGuides is uw gids voor de Haagse architectuur. Op enthousiaste en deskundige wijze tonen onze gidsen de vooruitstrevende architectuur van het moderne Den Haag.

Den Haag ArchiGuides heeft tot doel om geïnteresseerden en ingewijden in de architectuur langs de meest bepalende en spraakmakende Haagse architectuur te begeleiden. Historische achtergronden, stadsontwikkelingen en stedenbouwkundige plannen maken het verhaal rond.

Den Haag ArchiGuides maakt voor al haar architectuurexcursies gebruik van reeds afgestudeerden en nog studerende bouwkundestudenten (TU Delft). Zij zijn volledig op de hoogte van de architectuurhistorie van Den Haag, maar zeker ook bekend met alle recente ontwikkelingen in de binnenstad, Beatrixkwartier en Scheveningen.

Den Haag ArchiGuides komt voort uit Rotterdam ArchiGuides dat een voortzetting is van het voormalige ArchiCenter dat opereerde als lokaal architectuurcentrum ter bevordering van het niveau en aantal architectuurexcursies in de stad Rotterdam. Tevens organiseerden zij talloze publieksevenementen op het gebied van architectuur. Den Haag ArchiGuides is gestart in 2010.