Scheveningen

Scheveningen is met ruim 15 miljoen bezoekers per jaar 1 van de grootste badplaatsen van Noordwest-Europa. Scheveningen bestaat uit drie kenmerkende gebieden: Scheveningen  Bad, - Dorp en - Haven. Drie gebieden met elk hun eigen sfeer, uitstraling en kwaliteiten. Bad met zijn badgastenhotels als 'het Kurhaus' en plekken van vermaak zoals 'Het Holland Casino Scheveningen' van Pi de Bruijn, het rustige karakter van het oude dorp en de stoere uitstraling van boten en visserij rond de haven. 

 

Haven

Het vertrek van Norfolkline uit Scheveningen was de aanleiding om nieuwe grootse plannen voor de haven te maken. De gemeente wil in de haven de visserij en het toerisme stimuleren en het woningaanbod uitbreiden. Er zijn al kantoorvilla’s en urban villa’s door architectenbureau Geurst en Schulze gerealiseerd. Ook zijn hier twee bijzondere opbouwprojecten en een havenpaviljoen van Archipelontwerpers te zien.

 

Boulevard

De noodzaak van het versterken van de kustverdediging was ook meteen een mooie gelegenheid om de Scheveningse kust mooier te maken. Daarom wordt een nieuwe boulevard aangelegd. Deze moderne boulevard bedekt de nieuwe dijk. Het ontwerp is gemaakt door de Spaanse toparchitect Manuel De Solà-Morales. Ook de strandpaviljoens worden gemoderniseerd en in groepjes over het strand verspreid. Een grootschalig en ambitieus project dat tot midden 2013 duurt.