De Haagse Toren

De hoogste studententoren van Den Haag is onderdeel van de architectuurtours. Schiet in de glazen lift naar de 42e verdieping en stap uit in The Penthouse, restaurant & skybar! Onder het genot van een kop koffie geniet je van het overweldigende uitzicht. Vanaf 132 meter hoogte is pas goed te zien wat de Hofstad aan moderne architectuur te bieden heeft.

De Haagse Toren, ook wel het Strijkijzer genoemd, is een woontoren bij Den Haag Holland Spoor. Ge├»nspireerd op het Flat Iron Building in New York is deze wolkenkrabber op een zeer kleine driehoekige kavel gebouwd. Architect Paul Bontenbal van AAArchitecten zag de potentie van deze plek en initieerde zelf deze 132 meter hoge woontoren. De toren biedt ruimte voor wonen, werken en uitgaan. Er verblijven studenten in studio's, maar ook vele expats in de hoger gelegen (luxere) appartementen. Helemaal bovenin is The Penthouse restaurant & skybar gevestigd, bestaande uit drie verdiepingen; 42e, 41e en op de 40e etage zes Business Suites.

Het is o.a. mogelijk om de Centrum Tour te laten eindigen op 132 meter hoogte bovenin de Haagse Toren met een drankje en een prachtig uitzicht over de stad en de zee!

 

See video